Een CV is vaak de eerste indruk tijdens de sollicitatieprocedure. Als kandidaat wil je natuurlijk een goed beeld achter laten. Aan de hand van deze tien tips wordt jouw kans op een succesvolle sollicitatie aanzienlijk grroter!
Een CV is vaak de eerste indruk die een bedrijf van je krijgt tijdens de sollicitatieprocedure. Als kandidaat wil je natuurlijk een goed beeld achter laten. Daarom helpen wij jou om je CV eruit te laten springen. Aan de hand van deze tien tips wordt jouw kans op een succesvolle sollicitatie aanzienlijk groter!
1. Houd het overzichtelijk
Het CV is er voor werkgevers om een idee te krijgen van wie jij bent en wat je in het verleden hebt gedaan. De werkgever wil namelijk weten of jij binnen het bedrijf past en of jouw waarden en competenties aansluiten bij de visie en het team. Hoe kun je jezelf van jouw beste kant laten zien?
Zorg dat alles er netjes uitziet en je binnen een onderdeel jouw ervaring a-chronologisch vermeldt. Daarmee bedoelen we dat je de meest recente ervaringen en opleidingen bovenaan zet. Het is belangrijk om de volgende punten te vermelden op je CV: professionele werkervaring, opleidingen, cursussen, relevante vaardigheden en talenkennis. Er is niets vervelender dan een sollicitant die een chaotisch en onafgemaakt CV aanlevert. Check dus altijd of alles klopt en up-to-date is.
2. Deel eventuele aanbevelingen
Het delen van aanbevelingen is een goede manier om jouw kwaliteiten te bevestigen. Als een oud-collega of werkgever dit wil doen voor jou dan is het zeker iets om op je CV te zetten. Een leuke manier om dit vorm te geven is door het een quote te maken en in je CV te benoemen onder een kopje “Aanbevelingen”.
3. Vrijwilligerswerk
Heb jij meegewerkt aan een liefdadigheidsproject in Costa Rica of heb je geholpen met het bouwen van scholen in Afrika? Vermeld dit dan op je CV. Het laat zien dat je initiatief neemt en dat je verder kijkt dan jouw eigen bubbel.
Niet alleen vrijwilligerswerk in het buitenland is relevant. Heb jij evenementen georganiseerd op de lokale voetbalclub? Dan is het leuk om daar meer over te vertellen en te laten zien dat je hierdoor leiderschap skills en organisatie skills hebt opgedaan.
4. Stages en Commissies
Een stage is een manier om, naast je studie, meer kennis op te doen in de praktijk. Een werkgever vindt het uiteraard belangrijk dat een nieuwe collega niet alleen theorieën heeft gestudeerd in de collegezalen, maar dat hij of zij ook ervaring heeft opgedaan in de praktijk. Stages bij bekende en grote bedrijven vallen op en laten zien dat je binnen grote organisaties hebt kunnen functioneren en om kunt gaan met druk. Daarnaast zijn commissies altijd goed om te doen. Dit laat zien dat je waarde hecht aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
5. Relevante projecten
In sommige gevallen is het relevant om meer informatie te vermelden bij je professionele werkervaring, bijvoorbeeld als je een tof project hebt gedaan of een grote verantwoordelijkheid had. Je kunt dan kort en bondig omschrijven wat je functie inhield en wat het desbetreffende project was.
6. Een goede foto
Zorg dat je een scherpe foto van jezelf op je CV zet. Dit wil zeggen dat je een foto hebt die gemaakt is in het daglicht en waarop jij helder te zien bent. Een glimlach is leuk - niemand zit te wachten op een foto van een boze blik, zoals die op je paspoort. Draag uiteraard representatieve kleding en geen T-shirt met Star-Wars of Mickey Mouse erop. Een overhemd of een polo is altijd goed.
7. Gebruik een online CV-Builder voor je Lay-Out
Online zijn er veel websites waar je een gratis CV kunt maken en keuzes hebt uit verschillende layouts. Dit is vaak wat anders dan een Word-bestand en laat zien dat je er moeite in hebt gestoken. Novoresume, Resume.io, Livecareer en Zety zijn voorbeelden van sites waarop je aan de slag kunt met allerlei soorten professionele templates. Met deze CV-Builders kun je zelf je layout kiezen en gaan voor een CV dat echt bij jou past.
8. Voeg links toe naar websites en vermeld je contactgegevens
Zet in je CV een link naar je Instagram pagina, mits die relevant is voor je functie (portfolio van je werk op je Instagram-account). Mits je in de een baan zoekt in de creatieve sector is het goed om een up-to-date en representatieve social media te hebben.
9. Sla je cv op als PDF-bestand
Zorg er altijd voor dat je jouw document verstuurd als PDF-bestand. Er wil nog weleens het een en ander verspringen en door je CV op te slaan als PDF bestand zorg je ervoor dat je een mooie en geordende CV opstuurt.
10. Proofread zelf en laat iemand anders checken
Het ziet er onprofessioneel en slordig uit als er typfouten in je CV staan. Het kan gebeuren dat je zelf iets over het hoofd ziet en daarom is het altijd handig om voor de zekerheid je CV ook door iemand anders te laten checken. Zo ben je zeker van een CV zonder typfouten of andere kleine slordigheden.
Mocht je geïnteresseerd zijn in een CV check, schroom dan niet om ons te benaderen! Stuur jouw CV in via onze website www.omegasearch.nl/contact. Samen met jou zullen we vervolgens kijken naar alle mogelijke opties voor een nieuwe uitdaging.
Oh, en vergeet ons niet te volgen op onze socials voor de beste sollicitatie tips en tricks.
"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."
"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."
"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."
"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"
Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.
Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.
Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.
Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.
Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.
Wil jij geen enkele carrièrekans missen?
• Ontvang de nieuwste vacatures.
• Wees als eerste op de hoogte van kansen.
• Krijg persoonlijk carrièreadvies en tips.
• Blijf op de hoogte van arbeidsmarkttrends.