No items found.

Sebastiaan aan het woord!

No items found.

Sebastiaan Saelman werkt sinds maart als Research Associate bij Omega Search. Dat gaat al 6 maanden erg goed, daarom vonden we het tijd om even in te checken bij deze jonge en gedreven collega.

Recruiter worden, hoe doe je dat? Voor Sebastiaan Saelman was het antwoord dat hij het voorlopig wel een beetje gezien had in de horeca. Omdat hij wel mét en voor mensen wilde blijven werken, is hij sinds maart bij ons aan de slag als Research Associate, terwijl hij ook het laatste deel van zijn studie aan de hotelschool The Hague afrondt. Dat gaat al 6 maanden erg goed, daarom vonden we het tijd om even in te checken bij deze jonge en gedreven collega.

Wat is jou het meest bijgebleven de laatste 6 maanden? 

Er is altijd dat eerste moment dat je met een potentiële kandidaat belt en ze leert kennen. Ik vind het dan altijd heel leuk om telkens weer een ander persoonlijk verhaal te horen. Je hoort van alles over hobby’s of extra-curriculaire activiteiten die je helpen te bepalen wat voor iemand je voor je hebt. Is het eerder een corporate type? Of misschien wat meer geschikt voor een kleinere partij? Waar kan ik deze persoon het best plaatsen om te zorgen voor een duurzaam resultaat?
Al die verschillende mensen en verhalen samenbrengen met de juiste functies is een leuke puzzel die ik nog niet beu ben. Het sparren daarna is ook erg fijn, met Mark, Bob of Pierre. We werken echt samen om een zo goed mogelijke match te vinden. 

Wat vind je het moeilijkste aan je werk? 

Soms is mijn functie vooral veel naar LinkedIn kijken! (lacht) Dan zoek je en zoek je en lukt het maar niet om de potentiële kandidaat te vinden die je zoekt. 
Het is een beetje zoals zoeken naar goud in een rivier, elke keer weer met je voeten in het water stappen, wetende dat elke volgende pagina een goudklompje kan bevatten. Dat moment kan elk moment uit de lucht komen vallen, maar je weet nooit wanneer. 

Waar heb je jezelf in verrast? 

Misschien moet ik dan beginnen bij Pierre, die al een tijdje bij Omega Search werkt maar ook één van mijn beste vrienden is. Via hem hoorde ik al langer verhalen over in recruitment werken en dat sprak me wel aan. Ik werkte zelf al een hele tijd in de horeca en ik had wel zin in een meer geregeld leven. Ik vind de structuur fijn die bij een 9-to-5 hoort, ik weet nu veel beter wat ik kan verwachten in een week. De late werktijden mis ik niet.

Ik ben er ook achtergekomen dat ik het heel leuk vind om hard te lopen voor een kandidaat. Als je een leuke klik hebt en ze zijn gemotiveerd, dan ga ik ook mijn uiterste best doen om hen op een zo goed mogelijke manier voor te bereiden. Het is heel simpel: wat je erin stopt, krijg je ook terug.

Wat is je grootste succes tot nu toe? 

Morgen is wellicht mijn eerste eigen plaatsing! Dan ben ik binnen de 6 maanden van nul ervaring binnen recruitment naar een eerste plaatsing gegaan, dus daar zou ik wel trots op zijn. (noot: intussen is dit ook gebeurd!) Daarnaast lopen er nog veel processen, dus de kans is aanwezig dat ik binnen nu en een maand zelfs meer dan één plaatsing mag vieren. 

Wat staat er de komende tijd op de planning voor jou? 

Het aankomende half jaar staat in het teken van hard werken en mijn overige studiepunten behalen. Daarna wil ik graag bij Omega mijn scriptie schrijven in de vorm van een businessplan. Als ik dat heb gepresenteerd, over een jaartje, dan krijg ik wellicht de kans om het te implementeren en de groei van Omega verder te versnellen. Ik zit hier goed op mijn plek, de collega’s zijn fijn en ik krijg steeds meer verschillende verantwoordelijkheden. Dus ik zie mezelf hier nog wel even blijven. 

Zou je recruitment aanraden aan anderen? 

Het is zeker niet voor iedereen! Het is hard werken en veel moeite doen met een relatief kleine kans op resultaat, in vergelijking met andere sectoren. Maar als je het leuk vindt om veel met mensen bezig te zijn en jezelf dienstbaar op te stellen om anderen verder te helpen in hun carrière, dan kan dit wel echt wat voor jou zijn. En als je dan succes behaalt dan is het ook wel écht feest. 

Dank je wel, Sebas! 

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Sebastiaan en wil je ook in recruitment werken? Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde nieuwe Research Associates of Recruiters van alle niveaus. Stuur een mailtje met een korte motivatie en cv naar info@omegasearch.nl, we leren je graag kennen!

Mark

Barth

Founder

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met

Mark

Email
Mark

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen
No items found.

Meer dan 50 succesverhalen

"Op het moment dat ik twijfels had kon ik dit altijd in alle openheid met Mark bespreken. Vanaf het eerste contact tot en met het aanbod ongekende service en communicatie."

Maarten
,
Data Scientist

"Omega Search heeft mij heel betrokken door het hele sollicitatieproces geleid, waarna ik een contract aangeboden heb gekregen. Heel erg dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen! Top bedrijf."

Lotte
,
Business Change Consultant

"Mocht het ooit nodig zijn, dan zou ik 10/10 weer met Omega Search op zoek gaan naar een volgende stap in mijn carrière."

Bob
,
Customer Service

"Omega Search was tot op de dag dat ik ben begonnen met mijn huidige functie (soms zelfs dagelijks!) betrokken bij het proces. Telkens één stapje voor zijn, dat noem ik nog eens recruitment!"

Paulien
,
Area Manager

Veelgestelde vragen

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op en wie weet kunnen wij je verder helpen.

Concact opnemen

Als ik solliciteer via Omega Search heb ik dan meer garantie dat ik daadwerkelijk de baan krijg?

Dat je daadwerkelijk de gewenste functie krijgt kunnen wij helaas niet garanderen. Je zult het nog steeds op moeten nemen tegen andere sollicitanten uit verschillende hoeken. Echter geloven wij wel dat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten door de voorbereiding en begeleiding die Omega Search biedt.

Hoe ziet het sollicitatieproces er uit?

Hoe het sollicitatieproces er exact uitziet verschilt per bedrijf. Echter is de begeleiding die Omega Search biedt altijd consistent. Ondanks dat de sollicitatiegesprekken bij het bedrijf zelf worden gevoerd, blijven wij gedurende het gehele process betrokken. Tijdens het initiële kennismakingsgesprek zal er worden gekeken naar de behoeften en kwaliteiten van de kandidaat om zo de juiste match te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat jij als kandidaat optimaal voorbereid bent door middel van het oefenen van casussen en gesprekken.

Waarom zou ik samenwerken met een recruiter?

Omega Search is een bedrijf dat het negatieve stigma van recruitment wil doorbreken door mensen écht te helpen. Wij plaatsen een kandidaat dan ook alleen bij een bedrijf als we het gevoel hebben dat beide partijen er gelukkig van worden. Ook helpen we je graag verder als je een afwijzing krijgt of een uitdaging zoekt buiten ons portfolio. Wij hebben een portfolio van verschillende interessante bedrijven waar wij voor werven. Dit betekent dat wij samen met jou naar meerdere opties kunnen kijken. Daarnaast kunnen wij jou helpen om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en een goed woordje voor jou doen. Het warme contact tussen het bedrijf en ons én tussen ons en jou is enorm waardevol.

Wat onderscheidt Omega Search van andere recruiters?

Omega Search doorbreekt het heersende stigma over recruiters. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid tijdens het gehele proces is wat ons onderscheidt van andere recruiters. Wij creëren toegevoegde waarde door middel van onze kernwaarden: gedreven, oprecht, en betrokken.